Het uitstippelen van je eigen wandelroute kan een leuke en bevredigende manier zijn om de natuur te verkennen en je eigen avonturen te creëren. Hier geef ik een aantal stappen om je op weg te helpen bij het uitstippelen van je eigen wandelroute.
Wat wil je zien?
Denk na over wat je wil zien tijdens je wandeling. Wil je genieten van een schilderachtig landschap? Historische bezienswaardigheden bezoeken of misschien een bepaald gebied verkennen?
De locatie kan met behulp van vorige vragen ook al deels bepaald worden. Ga je voor een bos, natuurgebied, nationaal park, kustlijn of een stedelijk gebied?
Je hebt intussen een locatie in gedachten en weet wat je wil zien. Controleer dan op voorhand de moeilijkheidsgraad en mogelijke beperkingen van dat gebied. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde gebieden afgesloten tijdens het jachtseizoen.
Handige apps
Er zijn heel wat wandelapps tegenwoordig. Ik zelf heb AllTrails, Google Maps, Komoot en Node Mapp Hike (voordien 'wandel knooppunt').
In men blog 'Gerhagen, een wandelgebied met alles erop en eraan.', deel ik één van men favoriete wandelroutes. Deze route heb ik ook gemaakt via Node Mapp Hike. Er waren toch enkele vragen over, vandaar dat ik deze kort toelicht.
Je kiest op de app de plaats waar je graag wil beginnen. Daar druk je op het nummertje het dichtst bij deze plaats. Dat is meteen het startnummer. Daarna kan je door op de andere nummers te klikken een eigen route uitstippelen. Je krijgt dan te zien hoeveel kilometer je hebt in totaal (links boven) en dan rechts ervan zie je de afstand tussen de laatste 2 knooppunten. Wanneer je klaar bent krijg je een overzichtje van de te volgen knooppunten, de afstand tussen elk knooppunt en de afgelegde afstand. Ik noteer deze nummers op een papiertje, zo bespaar ik de batterij van mijn smartphone een beetje.
Hoe volg je dan deze knooppunten? Wanneer je op locatie aankomt, zie je een bordje zoals rechts op de foto. Het rode geeft het nummertje aan waar je op dat moment bent. Stel dat ons volgende nummer '80' is, dan slaan we daar rechts af. Eenmaal we bij nummer '80' zijn, zal dit nummer in het rode gedeelte verschijnen.
Ik werk persoonlijk graag met Node Mapp Hike doordat het super eenvoudig te plannen en te volgen is.
Kaart en kompas
In het tijdperk van geavanceerde technologie en GPS-navigatiesystemen kan de kunst van het gebruik van kaarten en kompassen verouderd lijken. Toch blijven deze traditionele hulpmiddelen essentieel voor buitenliefhebbers, wandelaars en avonturiers. In een blog die nog volgt, zal ik mij verdiepen in de basisprincipes van het gebruik van kaart en kompas.
Een kompas heb ik altijd op zak. Zo was ik op onbekend natuurgebied in Polen waar ik even wou gaan wandelen. Ik had geen kaart van het gebied dus besloot ik richting het noorden te gaan. Door dit aan te houden, kon ik via mijn kompas ook weer makkelijker terug door richting het zuiden te wandelen. We hebben mooie plaatsen gezien, genoten en zonder problemen weer terug geraakt.
NIEUW! NIEUW!
Ik ben mijn eerste E-book aan het schrijven!
Hiernaast zie je alvast de cover: "Wonen in een motorhome... Iets voor jou?"
Tegen de herfstperiode verwacht ik mijn E-book uit te brengen. Ben jij alvast geïnteresseerd in mijn e-book? Dan kan je alvast hier jouw gegevens achterlaten. Deze gegevens worden ENKEL gebruikt om te laten weten dat mijn E-book uit is. Je kan dan nog beslissen of je dit boek wenst aan te schaffen of niet. Er worden GEEN extra mails verzonden met reclame of dergelijk.
Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.
Op de hoogte blijven van mijn blog?
Volg mijn Facebookpagina en Instagram.
Reacties? Post deze gerust hier onder.
Meer weten over mij: Klik hier.
Reactie schrijven